2. dets 2008

JK Tallinna Kalev info: Kalevi noormängija Saksamaale testimisele

Lugupeetud lapsevanemad!

Meeldiv on Teile teatada, et esimene JK Tallinna Kalevi noormängija on saanud võimaluse välismaal! Nimelt on 15-aastane Taavi Viikna kutsutud nädalaks kuulsusrikka ajalooga saksa tippklubi Arminia Bielefeldi noorteakadeemia treeningutele! Muidugi ei pruugi see veel tähendada Taavi liitumist saksa klubiga, kuid märgib JK Tallinna Kalevi kvaliteetset ning kindlameelset tööd noorte jalgpallurite arendamisel.

Taavi on jõudnud nii kaugele just tänu sihikindlatele treeningutele, distsipliinile ning võistluskogemusele. Selle kõige juures on Taavi ka heal järjel õpingutes! Toon välja Eesti noortekoondise ja Meistriliiga meeskonna JK Tartu Tammeka peatreeneri vastuse Soccernetile antud intervjuus:
---

*Kes on teie arvates Eestis hetkel suurima potentsiaaliga noored*

Ütleme siis nii, et oma meeskonnast ma põhimõtte pärast ei maini kedagi, sest nendega ma räägin ise sel teemal. Aga kes mulle silma on jäänud, hästi kihvt poiss, on Taavi Viikna Kalevist. Mulle meeldib, et ta nii noorelt suhtub juba nii professionaalselt - jälgib oma toitumist ja meeletult tahab. See näitab, kui töökalt võib kui kaugele jõuda. Ta on juba ka päris palju jõudnud, treenib vahepeal isegi meistriliiga meeskonnaga ja on koondises oluline mängija. Sellist mängijat ma seaks küll teistele eeskujuks. Ja kui juba nii noorelt on võimalik nii
professionaalselt suhtuda, siis võiksid paljud kindlasti temast õppust võtta.

---

Nagu näete väärtustab ka Eesti koondise treener just töökust ja tahtmist, samuti on kindel koht distsipliinil. Siit saate ka vastuse miks ei luba me poistel tarbida gaasilisi jooke ega süüa kartulikrõpse - need on pisiasjad, kuid nagu näha pikemas perspektiivis, väga tähtsad.

Samuti on tähtis koht võistlustel - sealt tulevad kogemused ning võrdlusmoment omavanustega. Tihti liigub just rahvusvahelistel võistlustel erinevaid suurklubidega seotud inimesi, kellele silmajäämine võib noormängijale tähendada kutset välismaale!

Kindlasti pole iga noormängija saatus jõuda mõnda tippklubisse, kuid meie treeninggruppides on väga palju andekaid ja töökaid lapsi, kellel selleks on eeldusi! On aga juhuseid, kui treening või võistlus jääb vahele lapsest mittesõltuvatel põhjustel. Kurb kui just see saab saatuslikuks lapse arengus. Lisaks on meie treeninguid/võistlusi jälgimas Eesti kõikide vanuste noortekoondiste peatreener Frank Bernhardt, kes kuulub JK Kalevi lapsevanemate hulka - üks põhjusi, miks alati tulla treeningutele ja seal endast maksimum anda!

Lisan siia lingid suuremate Eesti jalgpalli- ja spordiportaalide meediakajastustest Taavi testmisele sõitmisest:

*soccernet.ee <http://soccernet.ee> -
http://www.soccernet.ee/news.php?id=22841*
*etvsport.ee <http://etvsport.ee> - http://sport.err.ee/index.php?0584146*
*sportnet.ee <http://sportnet.ee> - http://www.sportnet.ee/artikkel/78161*
*jkkalev.ee <http://jkkalev.ee> - http://www.jkkalev.ee/*

Täispikk intervjuu Eesti noortekoondise ja JK Tartu Tammeka peatreeneri Norbert Hurdaga - http://www.soccernet.ee/news.php?topic=Intervjuu

Kokkuvõtvalt tahan kõikidele lapsevanematele soovida alatist tahet ja energiat anda oma lapsele võimalusi tegeleda jalgpalliga. Olgu selleks treeningule toomine halva ilmaga, võistlusele minek juba varavalges, vajaliku varustuse soetamine või lihtsalt lapsega palli togimine millal iganes selleks võimalus! Teie lapsest ei pruugi sirguda tulevane tippjalgpallur, kuid siiras rõõm õnnestunud pallipuute üle isaga pargis ja löödud värava üle võistlustel on kõigil lastel sarnane!

Kindlasti on Taavile avanenud võimalus märkimisväärne ning innustav kõikidele, eelkõige aga Kalevi noorjalgpalluritele. Kõigil on võimalus, tuleb vaid ise meeletult tahta ja vaeva näha alates sellest, et olen alati treeningul!

PS!
Sellel nädalal võib olla treeningtöö natukene häiritud seoses treener Anderi viibimisega Saksamaal.

Tervitades,
treener Paul

Kommentaare ei ole: