12. jaan 2009

Soome laagri mängud

Soome laagris toimunud mängude tulemused.

Mängisime oma esimesed mängud elus 11 vs 11 suurel platsil suurte väravatega ning vastasteks 97 vanuses Soome absoluutne tipp. Kuna meil Soomes 97-98 vanuses kuigivõrd palju mängijaid kaasas ei olnud siis laenasid Santose treenerid 2-3 poissi mängudeks meile lisaks. Kõik see tingis ka vastavad skoorid. Saime väga hea kogemuse ning nägime, kuidas mängitakse ja suhtutakse jalgpalli põhjanaabrite juures. Tuleb tunnistada, et jääme alla igas elemendis, alates ühtsest riietusest kuni väljakul toimuvani. Poisid võitlesid igas mängus lõpuni ning nina norgu ei lasknud.
See oli väga hea koht õppimiseks ning näitas selgelt, et kui Eestis oleme selles vanuses arvestataval tasemel siis Soome eakaaslaste vastu polnud võimalustki. Arvatavasti tuleb meil soomesuunalisi reise veelgi ette ning loodetavasti on nüüd poistel tahtmist treenida veel ja veel rohkem ning selge siht silme ees, kuhu on võimalik pürgida!


JK Kalev 97 vs KäPa II (9 vs 9)
2-1 (Toomet, Liiver)

Bert Mägi, Silver Kiik, Ivar Veskus(k), Kairo Parts, Kristjan Sumberg, Henri Liiver, Henri Roos, Erik Toomet, Kristjan Jürisalu, Morten Lember,
Nils Erik Rühka, Ermo Ehas.

JK Kalev 97 vs HJK 97 (11 vs 11)
0-13
Bert Mägi, Silver Kiik, Ivar Veskus(k), Kairo Parts, Kristjan Sumberg, Henri Roos, Henri Liiver, Erik Toomet, Kristjan Jürisalu, Morten Lember,
Nils Erik Rühka, Ermo Ehas

Honka 96 turnaus (11 vs 11):
JK Kalev vs Honka 0-7
JK Kalev vs HJK 0-6
JK Kalev vs Käpa I 0-8
JK Kalev vs Kuusysi 0-4

JK Kalev 99 vs HIFK II 0-2
JK Kalev 99 vs HIFK I 0-3


--
treener
Paul Kask

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mhmm ,ma arvan et meie tublidel noortel jalgpalluritel on tahet piisavalt ! Võibilla peaks treeningu käigus tegema mõningaid füüsilisi jõuharjutusi lisaks .Näiteks tasakaalukeskme hoidmis harjutusi mida maadluses kasutatakse ja võibolla ka paremat jaotumist platsil ja reaktsiooni harjutused mida näiteks karatees kasutatakse ? Eks muidugi see sõltub ka personaalsusest ja soome noored on võibolla ka natuke jässakamad oma kehaliselt olekult ! Kõik paraneb aja jooksul ! Kindlasti on ka meil probleem rahastatuses ja perspektiivis näha tugevalt toimivat meeskonda ! Siin ka see et mida me erinevatel eluetappidel tulevikult ja lastelt eeldame ! Ega alati ei olegi tähtis see tulemuslikkus ! Oleks minul võimalus aitaksin heameelega ! B.I.

Unknown ütles ...

Kõigepealt väga tore, et meie tegemised äratavad tähelepanu ning loovad diskussioone. Eranditult on kõigi arvamus meie jaoks tähtis ja kiitus või kriitika edasiviiv. Kannustan kõiki rohkem arvamust avaldama!

Laste treeningu ülesehitus on väga personaalne ja sõltub paljudest teguritest. Mida vanemaks lapsed saavad, seda rohkem hakkame ka rõhku panema eraldi füüsilisele vormile ning taktikalisele poolele.
Kindlasti pole õige lapsele peale suruda sellist tegevust, mida ta pole veel võimeline eakohaliselt vastu võtma. Treening peab olema lõbus ja huvitav, samas õpetlik ja suunav edasisele arengule.

Praeguses vanuses keskendume eelkõige tehnikale, löögile, mainitud tasakaalu ja reaktsiooniharjutused on tähtsad ning nendega tegeleme läbi koordinatsiooni harjutuste. Kuna pidevalt osaleme erinevatel võistlustel siis on ka tähtis omandada taktikalised baasteadmised, mida just kõige paremini saab õppida läbi mängimise ja vastastega konkureerimise. Muidugi ei saa üle ega ümber võidu tähtsusest, kuid eelkõige on iga uus mäng meile kogemuse ja õppimise koht!
Näiteks praegu on hooaja lõikes tegemist sellise perioodiga, kus tähtsamaid võistlusi pole. Ettevalmistusfaasis panemegi rohkem rõhku ka jõudu ja vastupidavust arendavatele harjutustele, et olla heas löögihoos tähtsatel mängudel.

Olen eelkõnelejaga nõus, et tahtmisest meie lastel puudu ei tule. Ja tublid on nad ka:) Pigem peame selle tahtmise ALATI enda seest ka üles otsima ja trenni/mängule kaasa võtma! Ei ole tähtsusetuid trenne ega kergeid mänge, igas olukorras tuleb endast maksimum anda!

Mis puutub rahastatusesse siis pean tunnistama, et siin on meil tõesti probleem. Kogu lapse võistkondlik areng sõltub lapsevanema rahakotist (alates transpordikuludest treeningule saamisel kuni võistlusmaksudeni) ning on loomulik, et see seab oma piirid. Tunneme suurt puudust toetajatest/sponsoritest, kes leevendaksid praegu vaid lapsevanemate õlul olevat võistkonna rahastamist. Oleme oma plaanides küllaltki ambitsioonikad, mis on selges seoses erinevate rahaliste kulutustega. Ütleksin, et meil on Eesti tasemel tugevalt toimiv tiim, kuid sellega ei saa rahulduda. Heaks mõõdupuuks saame võtta just põhjanaabrid, kellele vahetus võrdluses selgelt alla jäime. Ja siinkohal pean silmas kõike jalgpalliga seonduvat mitte vaid konkreetseid mänguskoore.

Kõike eelnevat arvesse võttes leian, et perspektiiv näha tugevalt toimivat meeskonda on olemas. Meil on lapsed ja kvalifitseeritud ja motiveeritud treenerid, kes nendega tegelevad. Arenguks loodud treeningtingimused võiksid olla alati paremad, kuid jällegi seab omad piirid raha.

Kokkuvõtteks tahan öelda, et oleme õigel teel. Meie mänguline areng kajastub selgelt järjest paranevates tulemustes. Tähtis on püüelda alati paremuse poole ja mitte jääda loorberitele puhkama.

treener Paul

Anonüümne ütles ...

Olen igati nõus aga rahastatuse kujul leida toetajaid eeldab seda et toetajale on tähtis punktiline tulemus aja lõikes ja võibolla mingi reklaam või siis vastuteene .Kui arvestada praegust majanduslikku olukorda siis on see keerulisem kuid on ka neid ettevõtjaid erasektoris kes oleksid kindlasti nõus toetama ja neid tuleb mingi valiku kujul otsida .Otsides ise võimalusi näiteks kasvõi spordivarustuse maaletoojate hulgast trennivarustuse soetamisel noorte võistlusgruppide kaupa ,automüüjate reklaam jmm.Perspektiiv on loomulikult tugev sest võistkond on olnud läbi katsumuste väga tubli ja kindlasti tänu headele treeneritele ja poiste tahtele ja siin peaks võibolla ka rohkem rõhku panema vanemlikule tahtele otsida ka endi tutvusrinkondade kaudu toetajaid ! Mitme peale kokku on alati lihtsm rahaliselt toetada ! Võibolla oleks huvitav otsida ka kuskilt välja Diego Maradona aegsed lindistused ja neid noortele näidata ? Kõike paremat soovides ja jälgides kulgu ! :) B.I.