21. jaan 2010

treeningmäng vs JK Kotkad

JK Kotkas - JK Kalev 14-2 (8:0)
Treener Anderi kommentaar mängule:
Suure kaotuse tingis mitme asjaolu kokkulangemine.

1. Kotkad mängisid oma parimas koosseisus. Täpsel nii hea Kotka vastu pole me varem mänginud. Sõprusmänguks olid kaasatud neil ka Legion 99a kapten, lisaks oli ka teist vahetust tugevadatud paari teise vahetuse jaoks olulise mängijaga.
Meile oli see hea, sest saime mängida tugeva vastasega.

2. Meie mängisime oma keskmises koosseisus. Algkoosseisust olid puudu 2 mängijat - Joonas ja Jürgen. Tänu sellele said võimaluse teised mängijad, kes kindlasti omandasid sellest nängust hea kogemuse.

3. Meie hetkeline nigel treenitus. Soomes treeninglaagris osales sellest seltskonnast 3 mängijat. Ülejäänud - kolmveerand - olid teinud nädala jagu trenni, enne seda oli see seltskond 4 nädalat puhanud. Kindlasti oli puhanud ka Kotkas, aga ilmselt oli nende puhkus olnud 2 nädalat ja ka trenni oldi tehtud juba 2 või 3 nädalat. Selline "nädalate mäng" mõjutab oluliselt poiste hetkevormi. Meie lõikasime sellest mängust kasu, sest 1.treeningnädala lõpus nii hea mäng saada, peaks tähendama seda, et kõikide poiste vorm pisut paranes.

4. Ebatavaliselt pikk mänguaeg. Poolajad 30 min ja 40 min olid sellele vanusel ebatavalise pikkusega. Lisaks ei mänginud me suluseisu reegliga, mis hakkab poistele sellest kevadest kehtima. Suluseis on ka väravalöömisel segavaks faktoriks ja tuleb tihtipeale appi ilma pallit
meeskonnale.
Kindlasti saime tänu nii pikale mängule oma organismi tulevasteks pingutusteks paremini valmis.

5. Kohtuniku puudumine. Kuna Kotkas mängis julgemalt ja nahhaalsemalt, siis soosis vigade vilistamata jätmine eelkõige neid. Saime hea õppetunni, kuidas nahhaalselt mängida, sest jalgpall (kontaktse spordialana) seda kindlasti nõuab.

Viie teguri kokkuvõte: Meie halb mäng versus Kotka hea mäng.


Mina lisan oma kommentaariks:
Olgugi, et kaotusele on ülevalpool leitud objektiivsed põhjused, siis selliseks ei tohiks venida allajäämise numbrid ühegi vastase vastu. Peame tunnistama, et jäime alla pea igas elemendis. Ei saa öelda, et meil puudus võidujanu või olime mänguks halvasti keskendunud, kuid väljakul olime kui peata kanad ja hilinesime igale poole. Jalgpallis aga piisab sekundi murdosast ja juba on vastane palli nina alt ära napsanud ja juba meie värava poole teel.
Vigade paranduse koht on trenn ja sinna ootame VEEL tihedamalt ja VEEL aktiivsemalt kaasa tegema kõiki koosseisus olnud mängijaid. Väga kerge on leida vabandust miks mitte trenni tulla, samuti on väga hea tunne turniirivõitjatena kuldmedalid kaela saada. Need kaks asja koos ei käi
ja oma valikud tuleb igalühel ise teha!

Kommentaare ei ole: