22. okt 2009

Treeningutel osalemine

Viimastel nädalatel treeningutel osalenud laste arv on olnud väga väike.
Igas treeninggrupis on üle 15 lapse, kuid keskmiselt on treeningul osalejaid 5!!! Treeningud toimuvad tihedalt ja laste ning nende vanemate jaoks mõistuspärasel ajal. Igaüks peaks leidma endale sobiva aja. Lisaks saab treeningutel osaleda +/- 1 grupis, kui oma treeninggrupi ajad ei ole sobivad.

Olgugi, et viimasel ajal on ilmad olnud üsnagi heitlikud, ei tunne jalgpallurid sellist sõnaühendit nagu HALB ILM. Meie jaoks ei ole halba ilma, on vaid halb riietus. Juba ammu ootame treeningutele lapsi VAID pikkades dressides, mütside ja kinnastega. Tuule ja sademete eest saab ennast kaitsta kilematerjalist riietusega, külma aitab trotsida pikk soe pesu ning topeltsokid/särgid/pusad.

Meid ootavad ees mitmed võistlused, kus tahame näidata head tulemust. Kui aga treeningutel osalemine on halb, ei ole ka tulemusi oodata!
Treeningute läbiviimine vaid väiksele numbrile lastele on ühekülgne ja ei aita kaasa nende maksimaalsele arengule. Ka lastele endale meeldib treening rohkem, kui osaleb suurem arv mängijaid. Samuti on treeningult puudumine signaal treenerile, et järgneval võistlusel ei saa puudunud mängija osaleda, kuna ta pole saanud sellist treenitust nagu kohalolijad. Põhjuseta puudumine jätab halva mulje nii treenerile kui ka lastele - kergesti tekivad kuulujutud, et üks või teine mängija ei olegi enam huvitatud treeninguid jätkama! Palun ALATI treeningult puudumisel sellest teada anda treenerile!

Iga treeningu valmistab treener ette teatud arvu mängijaid silmas pidades. Kui treeningult puudub suur hulk lapsi, ei saa ettevalmistatud plaane ellu viia ja kannatab treeningu kvaliteet - treening on ühekülgne. Ei saa keskenduda erinevatele võistlusmomentidele, kuna treeningul puudub võimalus mängida vastase vastu ehk lapsi on nii vähe, et mänguosas ei jätku vastasvõistkonna moodustamiseks. Siis ongi võistlustel kerged tekkima olukorrad, millega meie lapsed pole harjunud, kuna treeningutel ei ole lihtsalt saanud sellele laste puudumisel keskenduda.

Puudumine saab tihtilugu nakkavaks kui treeningule tulnud laps näeb, et teisi on tulnud kohale vähe ja seetõttu jätab järgmisele treeningule ka ise tulemata, kuna niikuinii tuleb jälle vähe lapsi ja on igav. Et seda vältida, tuleb ALATI maksimaalselt treeningutel osaleda või teavitada treenerit oma puudumise põhjusest. Niiviisi ei vea sa alt oma kaaslasi!

Kokkuvõtteks on treeningult põhjuseta puudumine halb kuna:

a.) sul jääb treening tegemata
b.) vead alt oma kaaslasi, kes on trenni tulnud
c.) jätad halva mulje treenerile ja oma võistkonnakaaslastele
d.) järgmisel võistlusel oled ebakindlam või ei pruugi üldse koosseisu mahtuda
e.) järgmisel treeningul oled ebakindlam juba õpitud harjutustes

Palun kõigil pikemalt puudunud või puuduvatel lastel teada anda oma treeningpausi pikkusest ja põhjusest. Samuti ootame igalt lapsevanemalt infot millistel päevadel Teie laps treeningutel osaleb, et oskaksime üles ehitada hea treeningu!

OOTAME KÕIKI LAPSI USINASTI TREENINGULE!!!

Kohtumiseni staadionil!
--
treener Paul Kask

Kommentaare ei ole: