10. juuli 2010

JK Tln. Kalev info: putsade kasutamine

Tahan lapsevanemate tähelepanu pöörata sellele, et lapsel oleks treenides ja võisteldes võimalikult mugav ja ohutu.
Meie gruppides on palju selliseid lapsi, kes kasutavad putsasid, mis pole vastavale väljakule kohased ja seetõttu on nende sooritus kehvem ning tervis ohtu seatud. Kunstmurul treenides ja mängides ei tohi kasutada kõrgete korkidega putsasid (v.a kõrge liblega kunstmuru), murul treenides ja mängides jällegi on kõrgete korkidega putsad soovituslikud. Ühel korralikult jalgpalluril on alati olemas mitu paari putsasid erinevateks väljakukateteks!

Putsa EI TOHI MITTE KUNAGI olla suurem, kui lapse jalanumber antud hetkel. Suhtumine, et ostan putsad mõni number suuremad - laps kasvab kiiresti, ei ole õige! Suurema numbriga putsad kuluvad ja purunevad kordi kiiremini, sest jalal on putsa sees ruumi ja liikudes või palli lüües kulub üleliigne materjal jala ümber topeltkiirusega. Samuti ei ole lapse sooritus loomulik, mistõttu kannatab tehnika ja mugavus ning suureneb vigastuseoht.

Olen kursis, et putsade hinnad on tänapäeval küllaltki kõrged, kuid palun lapsevanematel ikkagi see väljaminek teha, kui on tarvis uusi jalanõusid. Ärge seadke oma lapse tervist või mugavust ohtu! Vihje: uued putsad on jalgpallist huvitatud lapsele alati hea sünnipäeva- või jõulukink!


--
treener Paul Kask

Kommentaare ei ole: