24. sept 2009

HJK Cup - täpne informatsioon

JK Tallinna Kalev - 7. koht

Proovisime mängida sama põhimõttega nagu Eestiski - võimalikult palju maast ja hea söödutugevusega, aga samas vältida liigseid riske.

Ei saa öelda, et oleksime mõnes elemendis väärinud turniiril kõrgemat või madalamat kohta. Arvestades poiste taset järgmistes kategooriates: tehnika, mängu lugemine, omavaheline suhtlemine, füüsiline valmisolek, mentaalne valmisolek, võib öelda, et igati teenitud koht.

Treeneritel on hea meel, et tundsime ennast tugeva turniiri ühe osana. Häbenema me ühegi mängu pärast ei pea. Seda näitab ka asjaolu, et mitte üheski vanuses (1998,1999,2000) ükski Eesti meeskond meist kõrgemat kohta ei saavutanud. Peaaegu igas mängus lõime vähemalt 2 sajaprotsendilist väravavõimalust. Tulemustes peegeldub asjaolu, et lasime lüüa kuue mängu
jooksul kuus välditavat väravavat. Nendest tuleb ka mängude lõikes juttu.

Metallurgs (LAT) 0:1 (0:1) - hilisem 3.koht
Väga kinnine ja võrdne mäng, kus mõlemal meeskonnal oli 1 poolik võimalus. Meile löödi värav meie kaitse rängast veast. Vastane hakkas eduseisu hoidmiseks teesklema ja nutma. Kurb oli vaadata, kuidas lätlased mängisid treeneri hirmu all - mitmetes olukordades hakkasid poisid nutma mitte meie tehtud veast, vaid hirmu pärast mäng kaotada. Enne turniiri esikoha pretendiks peetud vastase tugevus osutus müüdiks.

KuPS (FIN) 0:1 (0:0)
Soomlased andsid meile võimaluse taga palli kõigutada. Mängupildilt tegime korraliku esituse. Värav löödi meile teisel poolajal pisut rumalast penaltist. Soomlased lõid mängu jooksul 3-4 head võimalust - kaks korda päästis väravavaht, kaks korda tabati meie väravaraami. Meil tekkis 2 väga head momenti. Mängu viimasel sekundil lõi vastase kaitsja värava joonelt palli minema. Viik oli lähedal, aga tabelisse läks 0:1 kaotus

HPS (FIN) 2:1 (1:1)
Võrdsete mäng, kus meie omasime kerget initsiatiivi ja tänu paremale realiseerimisele saime 3p juurde. Endale lasime värava lüüa 30 meetrilt - lihtne pall kukkus käte vahelt väravasse

Honka 0:4 (0:2)
Vastane oli täiesti mängitav, kahjuks olid poisid psüühhiliselt täiesti ära kukkunud ja siit ka selline skoor. Õnnetu faktina tasub lisada, et vastane läks 1:0 juhtima tänu meie omaväravale. Irooniliselt omasime just selles ja HJK mängus rohkem väravavõimalusi, kui teistes mängudes välismaa tiimidega

KOHAMÄNGUD:
Tammeka 2:1 (0:0)
Pärast võrdset esimest poolaega tegime turniiri parima teise poolaja. Kontrollisime mängu ja teise poolaja alguses lõime kaks iluväravat. 2:0 eduseisus tundsime ennast hästi ja täitsime ilusti omi ülesandeid. Mängu viimasel minutil lõime ootamatult taaskord omavärava. Õnneks juhtus see kõik kohtumise viimasel minutil ja 3p saamist see ei seganud.

HJK 0:3 (0:2)
Loe Honka mängu kommentaari kaks lõiku üleval poool:) Samasugune mäng nagu Honka vastu. Ainult siin me ei kukkunud mentaalses plaanis ära. Olime keskendunud, aga vastane mängis meid kolmel korral üle.

Olümpia 2:2 (2:0)
Kohe mängu alguses kasutasime ära vastase magamise ja läksime viie minutiga 2:0 juhtima. Mäng oli meie kontrolli all, lõime ohtlikke momente, aga realiseerida ei suutnud. Vastane tekitas kokku ühe ohtliku momendi, aga lõi kaks väravat. Kahjuks löödi teine värav meile keskjoonelt
karistuslöögist. Jällegi paistis päike meie väravavahile õnnetult silma ja jällegi kukkus kaarpall kõigile ootamatult meie võrku


Sai täidetud miinimumeesmärgid:
1. Anda kõikidele mänguaega Tegu oli turniiriga, kus platsile said ainult need, kes olid oma mänguaja ära teeninud. Õnneks oli meil sellised mängijaid 16.
2. Olla eespool Eesti meeskondadest. Viimases lauses ei peegeldu mitte meie egoism vaid hoopis praktilisus. Nimelt vaadatakse tugevate turniiride puhul hoolikalt, keda turniirile kutsuda. Teistest Eesti tiimidest eespool olek võib anda meile edaspidi väikse eelise. Kokkuvõtteks klassikaline lause: sellise mängutempoga mänge oleks rohkem vaja :)

Taolised tippturniirid annavad poistele pildi ka ümberkaudsete riikide tasemest ja jalgpallikultuurist. Nähakse võistkondade ettevalmistust, varustust, võrreldakse ennast konkurentide samade positsioonide mängijatega, nähakse kuidas on tiimid mänguvälisel ajal - mida süüakse, kuidas käitutakse, kuidas suhtutakse vastastesse. Kõik sellised faktorid tulevad lõpuks välja ka platsil kui mängitakse omavahel. Nagu öeldud ei pea me häbenema oma mängutaset, küll aga on vahepeal piinlik poiste käitumise üle. Poistele on sellest räägitud ja loodame, et iga mees teeb omad järeldused.
Kõik 16 kaasasolnud mängijat said kõvasti mänguaega ja see annab kindlustunde, et kui suundume mängima 11 vs 11, on meil mitmeid hea tasemega mängumehi. Mängisime mitmel erineval väljakul ja huvitava tähelepanekuna tekkisid meil suuremal platsil üpris kiiresti väsimuse tunnused. Poiste vastupidavus on üks valitud taktika alustalasid ja kui üritame juba 7 vs 7 mängus juurutada suure mängu tunnuseid (kiirelt mäng laiaks ja sügavaks), siis peame oma füüsilist vormi ja vastupidavust parandama.

Kommentaare ei ole: