31. dets 2009

Aastalõputurniir 97 ja 98 poistele

Meie jalgpalliaasta 2009 lõppes võidukalt - Aastalõputurniiril saavutasid 1998 sünniaastaga poisid esikoha!
1997 poiste tulemused
Meie koosseis: Kalev II - Kenneth Tutt, Kairo Parts, Silver Kiik, Carl-Erik Sellenberg, Ermo Ehas(k), Oliver Hünerson, Rasmus Mälton, Hans Oskar Aaviksoo, Kristjan Jürisalu.
Treeneri kommentaar:
Sattusime alagruppi, kus võrdsete punktide puhul pidime omavaheliste mängude väravavahe tõttu edasipääsust suu puhtaks pühkima. Esimeses mängus mängisime eeldatavalt tugevama FC Atletiku vastu väga distsiplineeritult ja kasutasime ühe oma võimalustest kontrarünnakul ära. Poistelt mängisid väga hingestatult ja tublilt.
Teises mängus Kotkastega tegime paar individuaalset viga, mille vastased suutsid koheselt ära kasutada. Ühe värava suutsime ka vastu lüüa ja omasime veel mitmeidki teisi häid šansse, kuid viimane löök ei tahtnud kuidagi sisse minna.
Viimane mäng oli meie poiste poolt väga nauditav. Kuigi vastane oli nõrgem, siis on ka nõrga vastase vastu alati raske väravat lüüa. Poisid said sellega aga lausa 7 korda hakkama ja seda mitu korda peale ladusat kombinatsiooni. Kusjuures löömata jäi teine samapalju! Peale mängu olid tunded vastakad - peale turniiri suureskoorilisemat võitu ei saanud me siiski alagrupist edasi!

Kalev I - Bert Mägi, Ivar Veskus, Henri Liiver(k), Erik Toomet, Franz Rannala, Klaid Kelle, Tanel Mäe, Morten Lember.
Treeneri kommentaar:
Kui Kalev II sattus võrdlemisi raskesse alagruppi, siis Kalev I sattus väga raskesse alagruppi. Selle tõestuseks ütleksin, et turniiri sisuline finaal toimus esimeses poolfinaalis, kus üks osapool oli Levadia meeskond, kes võitis meie alagrupi.
Esimeses mängus tuligi vastaseks Levadia meeskond, kelle agressiivse ja väga hea teineteist toetava mänguga meie kaasa minna ei suutnud. Ühes olukorras magasime oma mehe maha ja sellest Levadiale piisas, et üheväravaline edu kindlustada. Treenerite kiitus Levadia poistele, kes olid turniiril ainukesed, kes suutsid võitjatele, Nõmme Unitedi poistele südi vastupanu osutada.
Teises mängus Floraga olime meie üritavam pool ja omasime ka vastasest rohkem võimalusi, kuid üle ühe värava seekord lüüa ei suutnud. Flora kasutas ühe oma harvadest võimalustest ära ja viigiga mäng lõppeski. Enne kolmandat mängu oli juba selge alagrupist edasipääseja ja see mõjutas mõlema meeskonna mängu. Siiski olime meie tublimad ja suutsime lõpu eel võidu vormistada.
Poisid olid kõik tublid ning pingutasid kõvasti. Siinkohal tuleb tänada füsioterapeut Sergeid, kes poistega enne ja pärast mängu tegeles, et oleksime valmis maksimumpingutuseks.

1998 poiste tulemused
Meie koosseis:
Karl Andre Vallner, Vaidar Vatman(k), Jarlin Pentus, Kristjan Sumberg, Arlet Semre, Janar Almet, Günther Lillepruun, Sander Arumägi, Alex Roosalu.
Treeneri kommentaar:
Juba enne turniiri oli selge, et meie alagrupist pääseb edasi esimese mängu võitja - kas meie või Levadia I. Poisid olid mänguks väga hästi valmis, mis tõi edu. Võrdsete mängus kasutasime ära kaks standardolukorda. Esimese värava lõime tugevast ja täpsest karistuslöögist, teise värava puhul realiseerisime hästi nurgalöögi, kus kätteõpitud liikumise lõpetasime tabava löögiga. Tegelikult lõime ka kolmanda värava, kuid kohtunik ei lugenud meie ülikaugelt teele saadetud karistuslööki.
Teises mängus saime mängumootori tööle, kui suureskooriline võit tuli TJK Legioni üle. Kindel ja kliiniline nagu iseloomustas kõrvalt treener Taavi.
Ka kolmandas mängus oli meie võit veenev. Saime väljakule minna juba teadmisega, et oleme grupist edasi ja see mõjutas meie otsuste kiirust ja söödumängu. Mitmed olukorrad lahendasime liiga aeglaselt või liiga isekalt, mistõttu jäid mõned väravad löömata.
Poolfinaalis ei saanud me ennast Tammeka vastu alguses käima, kuid mängu edenedes kosusime ja edenesime finaali. Esimesed märgid juba pikast turniirist ilmnesid väsimuse näol eelkõige ründajate tegevuses, õnneks on meil kõik mängijad väga võrdse kõrge tasemega, nii et võime endale vahetusi ka pingelisel hetkel lubada.
Finaalis saime vastaseks Levadia II meeskonna, kes senimaani küllaltki veenvaid võite oli saavutanud. Eelkõige oli nende mängu mootoriks pisike ründaja, kes oli väga kiire ja oma tugeva löögiga turniiril juba kümme väravat löönud. Rohkem väravaid Levadial aga sellel turniiril lüüa ei
õnnestunud. Läbi väsimuse pingutasid poisid kõvasti ja distsiplineeritud ja teineteist toetav tegevus tõi meile edu. Realiseerisime kaks rünnakut ja sellest piisas, et võidukarikas peakohale tõsta.
Korraldajad valisid õigustatult turniiri parimaks väravavahiks Karli, kes meid eelkõige finaalis mitu korda halvemast päästis ja samas ka korralikult rünnakuid alustas. Kuigi kedagi eraldi välja tuua oleks vale, tahaksin esile tuua mõned nimed, tänu kellele me turniiri suutsime võita. Väga hingestatult ja tublisti mängisid kaitses Vaidar, Jarlin ja Alex, poolkaitses Kristjan ning rünnakuteravust hoidsid üleval Janar, Arlet, Günther ja Sander. Kõik nimetatud mängijad lõid turniiril ka vähemalt ühe värava, mis annab märku väga ühtlasest ja tugevast meeskonnast. "Me võidame, me võidame, kui väga väga tahame!"

treener Paul Kask

Kommentaare ei ole: